ANOSOHIP


ANOSOHIP е уникатен нов патентиран додаток во исхраната кој содржи активни супстанции. Студиите покажуваат дека ANOSOHIP:

 • Може да помогне во нормалната функција на црниот дроб и жолчниот меур
 • Да го зајакне метаболизмот
 • Да ги елиминира слободните радикали и токсините од клетките
 • Да го подобри имунолошкиот систем
 • Има силен антиоксидативен ефект
 • Истражувањата, исто така, укажуваат на анти-канцерогени својства на ANOSOHIP


VOTALEK plus


VOTALEK plus е додаток во исхраната, којшто содржи уникатен состав од концентрирани растителни екстакти кои го стимулираат имунолошкиот систем и помагаат во работата на црниот дроб и жолчката.

За што е наменет VOTALEK plus :

 • Го зајакнува и подобрува имунолошкиот систем
 • Помага за нормално функционирање на црниот дроб и жолчката
 • Антиоксидантско дејство
 • Помага при отстранување на токсини и слободни радикали од клетките


ANOSOHIP + VOTALEK plus можат да се користат како дополнителна терапија во третманот на црниот дроб кога:

 • Претпоставен или дијагностициран алкохолен хепатитис или токсичен хепатитис (алкохол, хемотерапија, анаболни стероиди, лекови, хемиски или предизвикан на друг начин);
 • Претпоставен или дијагностициран акутен хепатитис Б или Ц, хроничен перзистентен хепатитис, или хронично-активен хепатитис;
 • Претпоставена или дијагностицирана било каква комбинација на ХБВ, ХЦВ, ХИВ, цироза и рак на црниот дроб;
 • Позната семејна историја на дисфункција на црниот дроб;
 • Претпоставена или дијагностицирана цироза или примарна билијарна цироза;

 • Претпоставена или дијагностицирана масна дегенерација на црниот дроб;
 • Започнуавње или подложување на хемотерапија или радиотерапија;
 • Ензимите на црниот дроб се покачени, особено ако не постои причина или дијагноза;
 • Може да постои ризик или можност за дисфункција на црниот дроб (прекумерна консумација на алкохол, продолжена консумација на токсични лекови, постојано изложување на загадувањето во животната средина).

Состојките содржани во ANOSOHIP + VOTALEK plus ја подобруваат способноста на црниот дроб при одржување на нормалната функција на црниот дроб. Научно формулирани за брзо интензивирање и зајакнување на заштитните и регенеративни функции на црниот дроб, ANOSOHIP + VOTALEK plus помагаат во стабилизирањето и регенерацијата на клетките / ткивата и намалувањето на агресивноста поврзана со дисфункцијата на црниот дроб, со што се забавува или се спречува прогресијата.

Состојките содржани во ANOSOHIP + VOTALEK plus се моќни антиинфламаторни причинители кои ги подобруваат и стимулираат важните патишта за детоксикација во црниот дроб. Тоа е метаболит кој е одговорен за отстранување на штетните токсини, слободните радикали и други супстанции од телото преку црниот дроб. Овие деривати покажаа позитивни ефекти врз неколку дисфункции на црниот дроб, вклучувајќи и цироза, хепатитис (вирусен [ХБВ / ХЦВ] и не-вирусен [алкохолен и предизвикан од токсични лекови]), масен црн дроб и некроза.

Исто така, важно е да се напомене дека штетните ефекти на токсините од животната средина, алкохолот, лековите и хемотерапијата можат да се спротивстават на овие вредни деривати. Овие деривати функционираат и се способни да ги инхибираат факторите одговорни за оштетување на црниот дроб, заедно со фактот дека тие го стимулираат создавањето на нови клетки на црниот дроб и замена на старите оштетени клетки со нови.

ANOSOHIP + VOTALEK plus во голема мера може да го намалат воспалението на црниот дроб, хепатитисот и драматично да ги подобрат покачените ензими на црниот дроб, што укажува на оштетување на црниот дроб поврзан со Хроничен Вирусен Хепатит, ХБВ и ХЦВ. Со контролирање на воспалението на црниот дроб и црнодробните ензими, можно е да се спречи и да се минимизира лузната на црниот дроб (фиброза) и прогресијата на цироза и рак на црниот дроб, без оглед на вирусните оптоварувања.

ANOSOHIP + VOTALEK plus може да се користат за лекување на рак

 • Како додатна терапија во третманот на метастатски рак, рак на црниот дроб, рак на простата, рак на панкреас, рак на дојка, мозочен, меланомен и други видови на рак.
 • Како помошно средство на Гемцитабин и други третмани во хемотерапија против рак;

 • Како профилактичен третман за зголемување на ефикасноста и минимизирање на негативните несакани ефекти поврзани со антиканцерогената хемотерапија;
 • Како терапија за намалување на хемотерапијата предизвикана од воспаление на црниот дроб.

Според истражувањата за рак, хијалуронан синтазата (ХА) е вмешана во малигната трансформација и прогресија на туморот, особено кај метастатичниот рак. Со спречување на прекумерното изразување на ХА можно е да се забави или да се запре прогресијата на многу видови рак и значително да се подобри ефективноста и подносливоста на антиканцерогените лекови. Некои деривати на кумарин, чија група припаѓа и на ANOSOHIP, се научно препознаени како силен ХА инхибитор на прекумерно изразување, кој помага во спречување на туморските метастази, поради неговиот инхибиторен ефект врз хијалуронан синтазата како помошно средство во хемотерапијата против рак.

Зголемената појава на ХА, исто така е забележана кај болестите поврзани со воспаление и фибрози. Покрај практичната, терапевтска поврзаност на терапијата со црн дроб во спречувањето на метастази, постои можна врска помеѓу ANOSOHIP како антивоспалителна и ново дефинирана улога во лекувањето на абнормалната хијалуронска синтеза. Понатаму, бидејќи ХА е многу важен аспект на клеточната матрица, значајно е да се забележи дека работи само во присуство на абнормална ХА синтеза и не влијае врз синтезата на други гликозаминогликани.

ANOSOHIP + VOTALEK plus содржат деривати на кумарин, кои имаат силен синергиски ефект што во голема мера ги подобрува анти-канцерогените ефекти, особено метастазите на ракот. Како резултат на тоа, пристапот кон здравствена заштита од ракот значи дека пациентите сега имаат пристап до Нова стратегија за анти-канцерогена онкологија, која ја подобрува ефективноста и исто така ја намалува непријатноста и негативните несакани ефекти, поврзани со постојните анти-канцерогени хемотерапии.

ИСКУСТВА НА НАШИТЕ КЛИЕНТИ

 • Светлана Трпевска - Македонија
  Јас сум Светлана Трпевска, родена 20.10.1962 год. во Кочани. Пред точно 2 години ми соопштија дека сум болна од рак на дојка. Во тие моменти ја видов смртта во моите очи. Многу прашања, малку одговори, многу непреспиени ноќи и размислувања зошто токму јас. Кога се соочив со оваа смртоносна болест си реков „Нема да ме победиш, јас ќе те победам!“. После сите испитувања следеше хируршки зафат односно отстранување на мојата града. Сето тоа заврши успешно. Од самиот почеток на терапијата почнав со користење на Аносохип и Воталек. Од резултатите и докторите беа запрепастени. Со Аносохип и Воталек го излекував ракот. Ги користам и денес како превентивна терапија. Сега сум нова Јас, препородена! На сите топло ги препорачувам овие лекови кои ми го спасија животот.
  Светлана Трпевска - Македонија
 • Мерт АКАЛИН, Истанбул, Турција
  Татко ми е на возраст од 57 години. Во 2015 година му беше дијагностициран лимфен карцином. Тогаш карциномот се прошири на белите дробови и црниот дроб. Докторите во Турција веднаш започнаа со хемотерапија и радиотерапија. Во 2016 година, некои од нашите пријатели од Макдонија не информираа и советуваа за овие лекови. Со помош на г-дин Венцо ние ги обезбедивме и се информиравме како да го користиме. Откако започнавме со употреба на Votalek и Anoship, сите несаканите ефекти на хемотерапијата и радиотерапијата исчезнаа. Тоа ни помогна во подобрување на имунолошкиот систем и имавме многу подобри денови. Посебна благодарност до г-дин Венцо и сите кои беа присутни во целиот процес со овие лекови.
  Мерт АКАЛИН, Истанбул, Турција
 • Дивна Нешова - Македонија
  Имам 55 години. Пред две години ми беше дијагностициран карцином на лимфните жлезди, во поодминат стадиум. Поминав низ тешки хемотерапии, а потоа дознав за лековитите својства на капките Воталек и на капсулите Аносохип. Составени од природни растителни екстракти, го зајакнуваат имунолошкиот систем, дејствуваат антиоксидантски - ги отстрануваат отровите од организмот. Употребата на Аносохип и Воталек го поттикнаа моето оздравување. Крвната слика и имунитетот ми се нормализираа. Радиотерапијата ја поминав без никакви проблеми. Нема несакани последици кои се очекуваа како резултат од хемотерапијата. Резултатите од ПЕТ (Позитронска емисиона томографија) скенот покажаа здрав организам. -Се чувствувам здраво, силно, моќно и подмладено. Јас добив здравје! Ги препорачувам Воталек и Аносохип на здравите за да останат здрави, на болните за прочистување на организмот, а со тоа да си го повратат здравјето и да си ја повратат силата.
  Дивна Нешова - Македонија
 • Благоје Столески - Македонија
  Имам 67 години и пред две години ми беше констатирана една од најтешките и најподмолните болести на денешницата - рак на белите дробови, односно микроцелуларен карцином на левото белодробно крило, каде што не беше изводливо да направам операција. Докторите ми предлагаа само хемотерапија и радиотерапија. Токму во периодот кога започнав да примам хемотерапја, моите две ќерки воспоставија контакт со господинот Венцо. Се заблагодаруваме на неговите топли зборови и на силната верба којашто ја има во овие производи, производи коишто ми помогна мене како и на многубројни лица. Производи коишто буквално ме станаа од кревет! Откако започнав да ги користам овие чудотворни капки, јас никогаш повеќе не легнав. По хемотерапијата се чувствував одлично, исполнето..., дури бев подготвен за секојдневните активности. Токму овие капки ме одржуваат во живот. По завршувањето на хемотерапијата резултатите беа неверојатни, бидејќи како што споменав, истовремено ги користев Аносохип и Воталек коишто ме кренаа на нозе - иако лекарите предвидуваа дека за мене нема лек. - Јас верувам во овие производи! Ги користам и ќе ги користам до крајот на мојот живот, затоа што верувам во нивната моќ и токму овие производи топло Ви ги препорачувам на вас и на сите луѓе коишто се борат со оваа подмолна болест.
  Благоје Столески - Македонија
 • Адаму Костадина – Грција
  Јас сум Адаму Костадина, имам 33 години и живеам во Грција. Болна сум од рак на дојка и во последно време бројот на тумор маркери беше доста зголемен. Имам испробувано многу природни лекови, но тумор маркерите не се намалуваа. Дознав од една пријателка за Воталек и Аносохип и почнав да ги користам. Веќе од првиот месец имав подобрувања во организмот. Ми се подобри и крвната слика. Во третиот месец докторот беше изненаден од моите резултати. -Многу сум среќна што ги пронајдов Воталек и Аносохип! Се чувствувам многу силно и ги препорачувам на сите.
  Адаму Костадина – Грција
 • Дамир С. – Хрватска
  На мајката на мојата сопруга ѝ беше дијагностицирано рак на дојката. Направи операција и потоа следуваше хемотерапија. Мој пријател ми кажа за лек којшто го штити црниот дроб од несакани ефекти од хемотерапија и ми препорача да го набавам зашто значително можело да помогне во поднесување на хемотерапијата. Ми кажа, дека лекот, исто така дејствува антиканцерогено. Веднаш ги набавив Аносохип и Воталек и ѝ ги дадов. И навистина, останатите пациенти со кои таа се среќаваше на терапијата - тешко ја поднесуваа, а таа се враќаше на работа по хемотерапијата.
  Дамир С. – Хрватска
 • Др. Вип – САД
  Мојот пријател, д-р Вип, кој има приватна клиника, страдаше од хепатит Ц повеќе од 20 години. Неговиот црн дроб беше оштетен, поради што беше многу изморен и одлучи да ја прекине неговата практика (терапија). Во тоа време некој ми кажа за лекот којшто го штити црниот дроб и дејствува против ефектите од хепатитот Ц. Ги земав Аносохип и Воталек и ги испратив на д-р Вип. По неколку недели тој се јави и ми кажа: -„Ми се врати енергијата! Се чувствувам многу подобро! Можам да се вратам на работа“. Ме праша дали можам да набавам поголема количина од Аносохип и Воталек со којшто би ги лечел своите пациенти со хепатит Б и Ц. Тоа и го направив.
  Др. Вип – САД
 • Георгиа Х. – Хрватска
  Светот ми се сруши кога лекарите ме известија дека имам рак на белите дробови. Итно ми беше извршена операција, а потоа хемотерапија. Тешко го поднесов тоа. По одредено време туморот почна повторно да расте. Надежта за живот згасна. Ми се јави пријател на мојот сопруг кој знаел за овој чудотворен лек. Веднаш ги набавив Аносохип и Воталек и почнав да ги користам. По два месеци отидов на контрола. Ми се врати надежта за живот. Туморот се намали од 20 мм, на 15мм. Подолжив да го земам лекот и ја добив битката.
  Георгиа Х. – Хрватска
 • Иванка В.- Хрватска
  Во 2014 год. ми дијагностицираа малигна болест со висок степен на прогресивност, која ми го зафати непцето. Докторите ми препорачуваа операција во која мораше да се отстранат коски од лицето, усните и носот. Не го прифатив тоа. Не прифатив ни терапија, зашто ако е веќе така, сакав што побрзо да заврши. Докторите ми рекоа дека имам уште 3 месеци живот. Тие денови ме посети еден роднина кој ми кажа за еден лек којшто помогнал на многу луѓе со малигни заболувања. Ме праша дали сакам да го набави. Му реков: - ќе пробам, нема што да изгубам. Тој ми ги набави Аносохип и Воталек и почнав да ги употребувам. За неколку недели престанаа пецкањето и трпнењето кои ги чувствував на усните. Кога се појавив кај докторот по седум месеци, тој се изненади. По прегледот повторуваше: -Вие сте одбрале подобар пат од оној каде што јас Ве упатив! Поминаа 3 години од дијагнозата и нема никакви знаци за карцином. Аносохип и Воталек ги употребувам сега како превенција во значително мали количини. Ги имам лекарските документи од секој преглед, со напомена дека сум одбила каква било терапија.
  Иванка В.- Хрватска